από Χαράλαμπο Κωνσταντίνου

cconstantinou

Το RSS είναι τα αρχικά των λέξεων Really Simple Syndication (Πολύ απλή διανομή). Είναι μια μέθοδος ανταλλαγής ψηφιακού περιεχομένου μέσω διαδικτύου και ένας τρόπος δημοσίευσης νέων, καταγραφών και άλλου περιεχομένου στους συνδρομητές τους. Η προβολή τους επιτρέπεται σε διάφορα προγράμματα στο διαδίκτυο και έχει εύκολη χρήση μέσω των κουμπιών RSS ή XML σε διάφορες ιστοσελίδες.

Με το RSS Feeds Reader, οι πληροφορίες του Web συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και έτσι δεν χρειάζονται οι συνεχής επισκέψεις σε ιστοσελίδες για την απόκτηση των τελευταίων πληροφοριών. Επίσης, υπάρχει μια μικρή περίληψη του άρθρου και link που σε στέλνει κατευθείαν σε αυτό αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα. Τα τελευταία χρόνια σημείωσε ραγδαία αύξηση στη χρήση του και έτσι πλέον δεν υποστηρίζει μόνο κείμενα αλλά και διάφορα πολυμέσα.

Τα ειδικά προγράμματα τα οποία χειρίζονται τις νέες πληροφορίες, τις λαμβάνουν μέσω συχνών ελέγχων στις ιστοσελίδες σε τακτά χρονικά διαστήματα, συνήθως της μίας ώρας. Ότι καινούργιο υπάρχει…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 393 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s