Περιγραφή και φιλοσοφία του μαθήματος

Στόχος του μαθήματος Παγκόσμιος Ιστός 2.0: Μάθηση και Διδασκαλία στο Τμήμα ΕΠΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ο εκσυγχρονισμός της διδασκαλίας στο ευρύτερο εκπαιδευτικό σύστημα (π.χ., νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο κλπ.)
με την ανάδειξη της παιδαγωγικής αξιοποίησης εργαλείων της νέας γενιάς του Παγκόσμιου Ιστού (Ιστός 2.0), όπως Wikis, Blogs, Podcasts και Flickr.

Η νέα γενιά του Παγκόσμιου Ιστού είναι μια δυναμική διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία στηρίζεται και προωθεί τη διαδραστικότητα, τη συνεργασία, τη συνεισφορά και τη κοινωνικότητα μέσα από τη δημιουργία και την επεξεργασία δυναμικού περιεχόμενου. Ο αρχικός παθητικός ρόλος παρουσίασης πληροφοριών μεταλλάσσεται καθώς οι χρήστες του διαδικτύου αλληλεπιδρούν, μοιράζονται πληροφορίες και συνεργάζονται. Αυτή η πολυδύναμη διαδικτυακή κοινότητα που δημιουργείται, και συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, μπορεί να στηρίξει και να εμπλουτίσει τη μαθησιακή διαδικασία και την εκπαίδευση γενικότερα.

Το μάθημα Παγκόσμιος Ιστός 2.0: Μάθηση και Διδασκαλία εμπλέκει τους φοιτητές σε δραστηριότητες με σκοπό όχι μόνο τη δημιουργία του δικού τους ψηφιακού υλικού, αλλά και το σχολιασμό και την αξιολόγηση περιεχομένου που δημιουργούν άλλοι. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ηλεκτρονικών κοινοτήτων μάθησης με σκοπό την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ φοιτητών, εκπαιδευτικών και άλλων για τη διάχυση εμπειριών και γνώσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s